Doriti o pagina web? Doriti rapiditate in realizarea ei si calitate superioara? Ati ajuns unde trebuie. Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie cu servicii de calitate.
Spune NU drogurilor!


 Instituţiile publice ar putea plăti salarii chiar mai mici angajaţilor pe Legea unitară a salarizării, pentru că lipsesc normele de aplicare a legii şi trebuie dată o Ordonanţă în acest sens, a declarat joi, pentru NewsIn, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
"Sunt probleme de aplicare a legii. Ieri (miercuri n.r.) s-a cerut la Comisie clarificarea situaţiei, respectiv cum vor putea fi plătiţi salariaţi, întrucât nu există norme de aplicare a Legii unitare de salarizare", a spus Hossu.
"Din cauza excesului de zel, este posibil ca în unele sectoare bugetare să se dea salarii mai mici angajaţilor, pentru a evita neîncadrarea în plafonul de cheltuieli. De exemplu, nu se ştie ce se întâmplă cu noii angajaţi, cum vor putea fi plătiţi aceştia sau cum se va face plata sporului de vechime, care creşte de la 10% la 15%", a adăugat el.
Liderul Cartel Alfa a precizat că în această săptămână au fost organizate întâlniri între Ministerul Muncii şi reprezentanţii sindicatelor din diferite ramuri ale sectorului bugetar, pentru a se pune de acord asupra unor norme ce urmează a fi introduse într-o Ordonanţă de Urgenţă care să modifice legea.
La rândul său, reprezentantul BNS, vicepreşedintele Publisind Mihaela Neacşu, a precizat jurnaliştilor că lipsa normelor de aplicare a legii unitare ar putea întârzia plata angajaţilor din sistemul bugetar în luna ianuarie.
Reuniunea Comisiei bipartite de la ora 11:00 a fost suspendată, sindicaliştii din Poliţie precizând că reprezentanţii Ministerului Muncii au plecat la discuţii la Ministerul Finanţelor. De asemenea, întâlnirea cu reprezentanţii Justiţiei, programată pentru ora 13:00, a fost anulată.
Între timp, întâlnirea de la Ministerul Finanţelor s-a încheiat, iar un reprezentant al Ministerului Muncii, prezent la întâlnire, a precizat pentru NewsIn că ordonatorilor principali de credite le-a fost prezentată modalitatea de aplicare a Legii unitare, cu menţiunea că deocamdată nu este nevoie de o ordonanţă pentru a putea plăti salariile bugetarilor.
Legea unitară a salarizării din sistemul bugetar a intrat în vigoare în 1 ianuarie 2010, însă actul normativ prevede că se pot aduce îmbunătăţiri legii timp de şase luni, în cadrul unei comisii bipartite. Propunerile finale ale comisiei pentru îmbunătăţirea Legii unitare de salarizare vor fi înaintate spre aprobare guvernului, cel mai probabil în luna iunie.

Arhivarul, motor de cautare si director web romanesc
Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!
Magazin de Lux