Doriti o pagina web? Doriti rapiditate in realizarea ei si calitate superioara? Ati ajuns unde trebuie. Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie cu servicii de calitate.
Spune NU drogurilor!


Data nasterii:

12 Sep 1972

Locul nasterii:

London, England, UK

 

 

 

 

 

 

 Biografie

Englez de origine, Jason Statham nu se indreapta decat tarziu spre meseria de comedian, imbratisand mai intai cariera de inotator profesionist si pe cea de manechin. Membru al echipei britanice la Jocurile Olimpice de la Soul din 1988, el a facut parte din echipa nationala timp de zece ani. La finele anilor '90, este descoperit de un impresar care-i propune sa fie imaginea colectiei vestimentare - French Connection. Lucreaza in acea perioada ca manechin - revanzand pe piata neagra parfumuri de contrabanda si bijuterii furate.

Intrigat de traiectoria vietii lui, neobisnuita, realizatorul Guy Ritchie ii propune o auditie intr-un stil aparte: Statham trebuie sa interpreteze rolul unui distribuitor pe piata neagra si se dovedeste a fi atat de convingator, incat Ritchie ii ofera un rol in Jocuri, poturi si focuri de arma/ Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998).

Comedianul debutant interpreteaza aici un personaj care-i seamana: un vanzator ambulant care cunoaste toate dedesubturile meseriei. In Unde dai si unde crapa/ Snatch (2000), al aceluiasi realizator, Statham intruchipeaza un biet cersetor, care-si incearca norocul in lumea boxului; este momentul care reuseste sa-l consacre in fata marelui public.

In acelasi an, turneaza primul sau lung-metraj in Statele Unite, Pretul unui vis/ Turn It Up, de Robert Adetuyi. Ne cucereste apoi in filmul Fantomele de pe marte/ Ghosts of Mars, al lui John Carpenter, in 2001. Apare, de asemenea, si pe afisul filmului Jaf in stil italian/ The Italian Job de F.Gary Gray (2003) si se reintalneste cu Guy Ritchie in Revolver (2004). Recent, l-am vazut in The Transporter 2 (2004) de Louis Leterrier, scris si realizat de Luc Besson.

Filme in care a jucat




Arhivarul, motor de cautare si director web romanesc
Gold FM Romania - Tineretea Ta E Aici!
Magazin de Lux